Lietuvos gimtadienio šventė Trakų lopšelyje darželyje „Ežerėlis“…
Vyresnieji darželio ugdytiniai Lietuvai kūrė iš visos širdelės dovanėles. Rūpinosi lauko šventiniu interjeru… O jauniausieji…
Jauniausieji keliavo po nuostabią šalį, kur ir jūra banguoja, ir upeliai sraunūs. Svajojome stebėdami žvaigždes, statėme draugystės tiltus… ir bandėme išsiaiškinti trispalvės galimas spalvų reikšmes.
Visi vienu balsu nusprendė – geltona – SAULĖ. Su žalia šiek tiek buvo nesutarimų, vyko diskusija (ką vaizduoja žalia?). Buvo įvairių pasiūlymų iš mažųjų – agurkas, krokodilas,- nusprendėme, kad visgi žolė (kur gyvena žalios varlytės (irgi vienas iš pasiūlymų). Raudona – širdelė ir meilė… Tokios 3-5 metukų vaikų interpretacijos dėl trispalvės spalvų.
— Aš upėm, upeliais
Žydrai sujuosta,
Man kojas skalauja
Jūružės puta.
Čia, mano pastogėj,
Miškai ir namai,
Ir miestai…
Ir tu čia
Dainuoji linksmai.
Virš tavo galvelės
Padangė melsva.
Aš — tavo gimtinė,
Vardu Lietuva.
A. Matutis
UŽGAVĖNĖS
Šakar makar, tildu bildu – BRAKŠT… ir Žiema keberiokšt ant vieno šono, paskui ant antro…
Šokome, trypėme, dainavome, tarškinome, skrebinome ir rėkėme. Atsistoję, atsitūpę ir atsigulę. Siautėme nuo kulnų iki pat pažastų, kad ta, žiema, išgirstų…
Vieniems pavasaris, kitiems vasarą širdyje pražydo, o žiema plačiai išsišiepusi pro langą spoksojo ir… kažkada išeiti pažadėjo…
« 1 2 »
KARANTINAS NEBAISUS
Šis laikotarpis pilnas iššūkių ne tik vaikams, pedagogams, bet ir tėveliams. Vieni vaikučiai ugdosi grupėse, kiti namuose. Mūsų pedagogams svarbus kiekvienas vaikas. Todėl grupių veiklas stengiamės padaryti pasiekiamas ir vaikams esantiems šiuo metu namuose. Pedagogai planuoja veiklas, siunčia užduotis ir sulaukia iš vaikų, esančių namuose, atsakymų, jungiasi  ir bendrauja per Meet. Veikla vyksta įdomi ir svarbi. Pasidžiaukime 2021 metų ugdomosios veiklos akimirkomis darželyje ir namuose.
« 2 3 »
SAUSIO 13-OJI EŽERĖLYJE
Nors mes maži, bet dalyvavome akcijoje ,,Atmintis gyva, nes liudija“, paminėdami 30-ąsias 1991 m. sausio 13 d.  įvykių metines. Uždegėme žvakutes, piešėme piešinius, domėjomės praeities įvykiais.
Ruduo 2020

——————————————————————————————————————

Mažieji  trakiečiai – ,,Dainų dainelė 2020“  laureatai

Šie metai, 2020-tieji, pilni įvykių – sąstingio, nerimo, bruzdėjimo ir… naujų potyrių. Gamtine prasme nieko naujo. Ruduo – auksinis. Saulės glamones keičia rūko skraistės, romantišką dulksną – lietaus kirčiai. Viskas jau buvo, tik galimai kitas detales pastebime… Kad ir vėjo pakylėtas lapas sklando, džiugina savo polėkio trajektorija. Kaip muzika, galinti pakylėti tiek vaiko, tiek suaugusiojo sielą. O jei ta muzika sklinda iš mūsų vaikų, mūsų Trakų miesto vaikų, tas žavingas pakylėjimas džiugina dar labiau.

Simboliška šiemet Trakai – kultūros sostinė, o jaunieji trakiečiai iš Trakų lopšelio darželio „Ežerėlis“ Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso “Dainų dainelė 2020 ” – laureatai.

Kasmet vykstantis konkursas suburia geriausius šalies solistus ir vokalinius ansamblius, tačiau visus etapus įveikia ne kiekvienas. Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes. Dalyviai ir būsimi laureatai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis,  ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Džiaugiamės, kad mūsų mažieji atitiko visus kriterijus.

Lopšelio-darželio „Ežerėlis“ vaikai skleidžia savo dainomis gėrį ir grožį visame Trakų rajone ir už jo ribų. Šį rudenį vainikavo mūsų vaikų, Trakų lopšelio darželio “Ežerėlio” vokalinio ansamblio pasirodymas Lietuvos Nacionaliniame operos ir baleto teatre laureatų finaliniame koncerte.

Ačiū už Trakų garsinimą visai komandai,  prisidėjusiai prie jaunųjų talentų skatinimo ir ugdymo –  mokytojai Anai Gurskai, akompaniatorei Rasai Kanišauskaitei, šokio mokytojai Vidai Bagdonienei, darželio bendruomenei, pedagogams ir tėvams.

Gyvenime viskam savas laikas. Ramybės, tylos, gamtos garsų klausymo, žvaigždžių stebėjimo, saulėlydžių grožio aptarimų, vėjo siautulio, medžių ošimo, paukščių čiulbėjimo, romantiškos dulksnos bei lietaus kirčių irgi turėtų būti vaiko gyvenime. Šis mėnuo (spalis) paženklintas – muzika.

Mažųjų trakiečių rankelėse – spalvotos rudens dovanėlės ir… ne tik rudens dovanos.

 

Trakų lopšelio darželio „Ežerėlis“ socialinė pedagogė Rasa Pavilionienė

Mažieji greitakojai tarsi vėjas futbolistai

Vėl mažieji greitakojai tarsi vėjas futbolistai varžosi, verda aistros, pakili nuotaika. 2020-02-12 į Trakų rajono vaikų futbolo lygos turnyrą ,,Futboliuko“ žaidynes šįkart susirinko mažieji futbolininkai Trakų pradinėje mokykloje. Visi aktyviai pasportavę, laukiame finalo Rūdiškėse. Dėkojame Trakų pradinei mokyklai už patalpas.

SPORTUOJAM…

Visi darželiečiai, sulaukę gero oro, iškeliavo sportuoti į stadijoną. Apšilę linksmais pratimais (paglostę žemę ir dangų) išbandėme, nes visi tilpome, tinklinį, futbolą bei kitus žaidimus…

,,Dainų dainelė“ II etapas

Šiandien ,,Ežerėlio“ dainorėlių balsai skambėjo Šalčininkuose, antrame ,,Dainų dainelė“ etape. Džiaugiamės savo mažųjų daininikų puikiu pasirodymu ir gerai kartu praleistu laiku.

Priešmokyklinukai Valdovų rūmuose

Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“ priešmokyklinukai nesnaudžia, netinginiauja. Iniciatyvi auklėtoja Laima veiklomis grupėje neapsiriboja. Šį kart, sausio 29 dieną, nusprendė ugdytinius susipažinti su istorijos ir kultūros paveldo karalyste – Valdovų rūmų muziejaus ekspozicijomis. Vaikai sužinojo, kas yra muziejus (kas originalas, kas kopija), kokio senumo istorijos paslaptis jis saugo ir kaip čia reikia elgtis (ir kodėl). Pasivaikščiojimas po praeitį vaikams paliko didžiulį įspūdį. Sužinojo, ar mūsų batai panašūs į tuos, kuriuos avėjo čia gyvenę žmonės prieš 500 metų? O ką jie valgė? Kaip gynėsi nuo priešų? Kaip linksminosi? Ir įdomiausia – kas šiuose rūmuose gyveno ir ką čia veikė?
Kaip tampama valdovu? Kas buvo pirmas Lietuvos valdovas? Kada valdovai įsikūrė Vilniuje? Ar jie kasdien užsidėdavo karūną? Kaip elgtis pakviestam apsilankyti valdovo dvare? Šiuos ir daugybę kitų klausimų uždavė vaikai, besiklausant istorijų apie karalius ir didžiuosius kunigaikščius.

Trys Karaliai

Šiandien – tarpušvenčio pabaiga ir žiemos švenčių ciklo paskutinė diena. Taigi linksminomės, šokome, šėlome, klausėmės legendos apie Tris Karalius ir atsisveikinome su žaliaskare… Ši šventė mūsų darželyje yra tapusi tradicinė, ji švenčiama kiekvienais metais. Tai – atsisveikinimo su eglute šventė. Vaikams buvo papasakota, kodėl šiandien atsisveikiname su eglute, kad sausio 6 – ąją tradiciškai yra minima Trijų Karalių diena. Būtent šią dieną yra užbaigiamas visas žiemos šventinis maratonas. … ir dar, sakoma, kad diena pailgėja būtent per gaidžio žingsnį. Galimai šis pavadinimas kilo todėl, kai žmonės stebėdavo saulę tekant ir jeigu azimutas pasislinko ar pasikeitė – tai buvo vadinama gaidžio žingsniu.

,,Futboliukas“

2019 gruodžio 4 dieną Rūdiškių gimnazijos sporto salėje  virė sportinės aistros, klegėjo vaikų juokas.  ,,Futboliukas“  subūrė Trakų rajono ikimokyklinukus iš  ,,Obelėlės“, ,,Pasakos“ ir ,,Ežerėlio“. Varžybos baigėsi draugiškai. Visi dalyviai į namus vyko puikios nuotaikos ir  svajodami apie kitą susitikimą.

Sveikos mitybos iššūkis

Ar gali maisto gaminimas suburti grupes, skirtingo amžiaus vaikus? Ar maisto gaminimas teikia geras emocijas, ugdo matematinius gebėjimus, pažinimo, skatina kūrybiškumą? – TAIP. Tikrai, taip, ir mes, Trakų lopšelio – darželio “Ežerėlis” bendruomenė tai patvirtiname. Visą mėnesį vaikai pažindinosi su grūdiniais produktais … Kadangi, tai sveikos mitybos iššūkis, tai patys maišė ir kepė duoną, gamino skanėstus ir žinoma ragavo ne tik patys, bet ir kitų grupių vaikus vaišino. Sveikatiados iššūkis subūrė visą darželio bendruomenę.

Priešmokyklinukų kelionė į Pavilnį

Su saulute ir su vėju mes į Pavilnį skubėjom,
Apžiūrėti žvėrelius ir roplius, ir drugelius.
Pasivaikščiojom po ūkį, matėme kur vištos tupi.
Dar gyvena kur žąsis, o tvartely – tai avis.

O žvėrelių ten gausa, apsisuko net galva.
Glostėme šaltus roplius, kiaute matėme vėžlius.
Asiliukas, ponis, lama – ne vienam garde gyvena.
Turi jie savus gardus, aptvertus žalius laukus.

Užkandžiavome lauke, žaidėm parke gražiame,
Gavome mes daug žinių, draugiškumo pamokų.
Tai kelionė nuostabi, džiaugėsi vaikai visi.
Grįžome linksmi namo, ši kelionė mūs – Valio.

Kelionė traukiniu

Vėl rugsėjis atbildėjo su saulute ir su vėju,
Su nauju žinių krepšiu ir su smalsumu vaikų.
Kol saulutė skaisčiai šviečia ir vaikus keliauti kviečia,
Sėdam mes į traukinėlį ir aplankom „Svajonėlę“.
Šiam daržely daug vaikų, buvo linksma žaist kartu.
Pažadėjom ateitį susitikti dar ne syk.
Nukeliavom mes į dvarą, ten aplankėm seną klevą.
Kopinėjome kalnais, akmenuotaisiais šlaitais.
O kur buvome išties? Lentvarį aplankėm mes!!!
Namo grįžome sveiki, gal pavargę, bet linksmi
Ir įgiję daug naujų įspūdžių, žinių, draugų.

Vasaros palydėtuvių akimirkos

Gyvas ir žaismingas darželio bendruomenės paveikslas; įžanginės kūrybinės dirbtuvės; šėlionės ir kitokios įdomybės…
Ačiū visiems dalyvavusiems – mūsų vaikučiams, jų vyresniems ar jaunesniems broliukams ir sesutėms, tėveliams, mamytėms, močiutėms ir seneliams, visiems kas kartu kūrė, šėliojo.
Ačiū – prisidėjusiems savo įdėjomis, veiklomis – Armando mamytei Dovilei Bagdanovičienei , šokių mokytojai Vidai, keramikos mokytojei Dormantei, Robotikos Akademijos komandai, auklėtojai Daliai ir visiems kas prisidėjo prie šaunių Vasaros palydėtuvių.
„Vasara prabėgo, o rugsėjis atneša naujus džiaugsmus, atradimus ir žinias, draugus ir bendravimo džiaugsmsą. Linkiu visiems pačio sėkmingiausio mokslo metų starto ir kūrybingų mokslo metų!“ Trakų lopšelio darželio „Ežerėlis“ direktorė Virginija.

Vasaros pramogos darželyje „Ežerėlis“…

Kai VASARA užklumpa netikėtai, o gal… kai MES užklumpame VASARĄ netikėtai…

Vasaros šėlionės Trakų lopšelyje darželyje „Ežerėlis“ tęsiasi…

Šokių ir dainų apglėbti -šokių choreografės V. Bagdonienės ir muzikos mokytojos A. Gurskos bendras projektas…

Vasaros sutiktuvės „Ežerėlio“ lopšelyje darželyje prasidėjo gegužės 30 diena, priešmokyklinukų išleistuvėmis.