Priešmokyklinukai eksperimentuoja…

Steam veiklos – mūsų kasdienės veiklos palydovai. Šiandien eksperimentavome, kas pasidarys su piešiniu, nupieštu įvairia technika, kai mes ji patalpinsime į indą su vandeniu. Fantazijoms ir atradimo džiaugsmui nebuvo ribų.

Draugaukime…

Projektas „Kaip ugdyti empatiją kasdieninėje veikloje?“ tęsiasi. Smagu draugauti ir bendrauti. „Kodėl gi nepradžiuginus draugų iš kito miesto?“- pagalvojo priešmokyklinio ugdymo  grupės vaikai. Kaip tarė, taip ir padarė. Piešė, karpė, klijavo ir sukūrė nuostabius atvirukus. Nukeliavę į paštą, vaikai kartu su priešmokyklinio ugdymo pedagoge Diana išrinko tinkamą voką, užklijavo pašto ženkliukus, užrašė adresą ir išsiuntė savo pirmąjį bendrą laišką draugams į Vilnių  Santariškių darželį- lopšelį ,,Slyvukų“ grupės vaikams. Akcija pavyko – sutvirtinome draugystę ir susipažinome su Trakų pašto paskirtimi ir jame atliekamais darbais. Tikimės, kad  mūsų laiškas pradžiugino  draugus.   Buvo smagu.

BITUTČIŲ RUDENS IŠDAIGOS (2021)

 

Mažas mažas obuoliukas,
Koks raudonas jo skruostukas.
Ritas vienas kalniuku –
Gal sutiks jis daug draugų? …

Spalio 4 dieną startavo Trakų lopšelio darželio „Ežerėlis“ „Bitučių“ grupės projektas “ Atverk Rudenėliui langus“, inicijuotas grupės auklėtojos Dalios K. ir socialinės pedagogės Rasos P. Smagiai su vaikais pasiautėme, pasilinksminome ir į linksmybes tėvelius net įtraukėme. Žinoma be linksmybių buvo ir rimtų pasiruošimo darbų, net kai ko spėjome ir išmokti. Taigi viskas nuo pradžių. Mokėmės kepti obuolių pyragą (žinoma menama), bet ragavome su tėveliais tikrą. Vėliau kūrėme ir gaudėme Rudens vaiduokliukus. Turėjo galimybę su vaikų kurtais vaiduokliukais ir artimieji susipažinti (nes jie kartu su vaikais iškeliavo namo)… Buvo ir mūšis. Neišsigąskite, mūšis be laimėtojų ir pralaimėjusių. Tai – rudeninių lapų mūšis. Viską apibendrino spalio 14 dieną įvykusi pabendravimo pramoga „Atverk Rudenėliui langus“ subūrusi „Bitučių“ grupės tėvelius ir vaikučius. Ačiū, susirinkusiems tėveliams už dalyvavimą, karštą arbatą ir tirpstantį burnoje pyragą, už skaniukus ir gerą vakaro nuotaiką. Nuostabūs mažieji ir ne tik mažieji rudens padėjėjai.

Socialinė pedagogė Rasa Pavilionienė
Paauksuoti lapai
Suktinėlį šoka,
Šaltas rudenėlis
Pasijuokti moka….
« 1 2 »

,,DRUGELIAI“ RUDENĖLIO GLĖBYJE  (2021)

Ruduo. Nuo medžių palengva, lėtai krenta dideli ir maži, geltoni ir rausvi medžių lapai. Kartais į žemę pokšteli kaštonas. Atskubėjęs ruduo padovanoja daug nuostabių spalvotų akimirkų ir rudens gėrybių –tik spėk viskuo grožėtis ir rinkti, kas po kojomis šnara, čeža, krenta, kutena… Vaikai patyrė spalvingą rudeninę nuotaiką ir puikius įspūdžius, gaminant darbelius iš gamtinės medžiagos darželyje. Prie vaikų darbelių prisidėjo ir tėveliai. Jie šiemet, gerbdami maistą, darbelius gamino su vaikais tik iš gamtinės medžiagos. Ačiū jiems už aktyvų dalyvavimą.

Auklėtoja Rasa

« 1 2 »

,,SKRUZDĖLIUKŲ“ RUDENS ŠĖLIONĖS (2021)

Padauža vėjas vėjas po kiemą varinėja,

sausus lapus nešioja, o šie linksmai skrajoja.
Ech! Plaukus kam suvėlei?

Nosį sušalau… Baik tu, seni vėjau, šėlti pagaliau!… o gal ir Jūs norite kartu pašėlti su vėju? „Skruzdėliukai“ visą savaitę šėlo.

Savaitė buvo skirta Rudens šventės paminėjimui. Prisiminėm ir įvardijom rudens gėrybes, gamtos reiškinius, vyko kūrybinės dirbtuvės, sukūrėme ,,draugišką skruzdėliuką“ , keliavome ežero pakrante, grožėjomės gamta, žaidėme su lapais, sportavome, prisirinkome gamtinės medžiagos. O viską vainikavo Rudenėlio šventė, kurioje dalyvavo visos grupės bendruomenė.

Buvome sužavėti tėvelių atneštomis rudeninėmis kompozicijomis, deklamavome smagu eilėraštuką apie rudenį, dainavome dainelę ,,Padauža vėjas“, ieškojome ežiukui lapų, gaminome obuolių kompotą, tėveliai kartu su vaikais užrašė savo lūkesčius ir norus, visi kartu linksmai sportavome.

Auklėtoja Vida

« 1 2 »

,,NYKŠTUKŲ“ RUDENS LINKSMYBĖS (2021)

Pažiūrėki kaip gražu, rudenėlio kiek spalvų,

Tik surinki jas visas: raudonas, gelsvas, žalias…
Dėki vieną prie kitos ir paveikslas bus gamtos.
Mes truputį padirbėjom, pažiūrėkit, kas išėjo.
O kad augtumėm sveiki, stiprūs, gražūs ir linksmi,
Iš daržovių, vaisių, uogų darėm gėrimą neblogą.
Mes čia pjaustėm ir tarkavom, o po to visi ragavom,
Sultis ką tik išspaustas ir labai labai skanias.

Auklėtoja Laima

« 2 2 »

,,MAŽOJI MYLIA“ 2021

Respublikinė ikimokyklinio ugdymo įstaigų kūno kultūros pedagogų asociacija “ Riukkpa“ organizuota akcija Kūno kultūros ir sporto dienai paminėti    „Mažoji mylia 2021″ Trakų lopšelyje – darželyje “ Ežerėlis“ praūžė lyg rudeniškas vėjas. Pasimankštinę, saujoje nešdami kamuoliuką, apibėgom mylią, pažaidėm pasivertę „vilkais“, „paršiukais“ ir net „vienaragiais“…