Iš jūros gelmių…

     Po atostogų prie jūros viena mergaitė atnešė kriauklę, ją vaikai labai susidomėjo, visi norėjo paklausyti kaip ošia jūra kriauklėje. Prasidėjo pokalbis – diskusija ,,Kas yra jūra“, kas joje gyvena, ką daryti, kad jūra būtų švari? Vaikai klausėsi pasakos ,,Jūra delne“- išsivaizduodami, kad tai galėtų būti pasaka apie juos.
Gamino medūzas iš vienkartinių pirštinių. Svajojo, kaip smagu būtų turėti savo jūrą ir kilo idėja pasigaminti savo jūra butelyje. Radę ,,Jūros receptą“ bandė perskaityti simbolius: skaičiavo, lygino, lašino dažus, pylė druskos, smėlio, apgyvendino kriaukles, medūzas. Stebėjo savo ir kitų ,,jūrą”.
Žaisdami žaidimą ,,Jūra banguoja‘‘ įtvirtino kryptis -kairė, dešinė, pirmyn, atgal, aukštyn, žemyn. Sužinojo kas yra gintarai, juos stebėjo per mikroskopą.
,,Valėme jūrą“- su šiaudeliais išrankiojo gumytes, įvairius daiktus iš vandens.
Ieškojo tiek kriauklių ir akmenėlių koks yra skaičius. Konstravo iš varžtų ir medinių pagaliukų raides ir geometrines figūras.Išplaukė su savo apipavidalintu laivu į žvejybą (tyrinėjo magneto savybes, skaičiavo kiek sužvejojo žuvų, lygino dydį.

Mokytoja Vida