Vaikų gynimo diena
„Vaikų gynimo“ dienos išvakarėse mažieji ugdytiniai ryte, užsikabino kuprinytes ir patraukė žygin po gimtąjį miestą… Grįžus vaikus kieme pasitiko linksmuolis vienaragis. Grojant nuotaikingai muzikai prasidėjo lobių paieškos. Striksėdami, šniukštinėdami ir visaip kitaip siautuliaudami darželinukai pagal nuorodas ieškojo lobio…
Vasaros sutiktuvės prasidėjo…Šeštadienį pramogos persikėlė į Trakų miesto šventę 2019. Vaikai scenoje su savo muzikine programa pristatė miestelėnams ir svečiams savo mylimą miestą, Trakus.
Vasaros renginių maratonas tęsiasi… Šiandien, birželio 3 diena, vaikai vyko į futbolo šventę „Futboliukui 10 metų“, kuri vyko sostinėje.
Lietuvos gimtadienis – diena, kai per įvairias veiklas galime vaikams paaiškinti, kas yra meilė Tėvynei. Norėdami, kad vaikai „užsikrėstų“ patriotiškumu, turime nepraleisti svarbių valstybės švenčių ir jas nuoširdžiai paminėti. O Trakų lopšelio – darželio „Ežerėlis“ vaikai šventė Vasario 16 ne tik darželyje, bet ir mieste, dovanodami visiems sutiktiesiems žmonėms trispalves širdeles ir gėlytes. Vokalinio ansamblio vaikai pasipuošę tautiniais rūbais ir linksmai nusiteikę pasveikino savo dainomis Trakų Policijos komisariato darbuotojus su Lietuvos gimtadieniu. Niekas nesukuria tokios puikios nuotaikos, kaip smagi daina… Vos tik uždainavus dainą „Lietuvai“ visi šventės dalyviai pritarė mažiesiems atlikėjams ritmiškai plodami ir skanduodami žodį „LIETUVA“. Visų nuotaika buvo pakili, nes ar didelis, ar mažas žmogus savo Tėvynės turi ieškoti savo širdyje…

Ana Gurska

« 1 2 »
Gruodis pro lopšelio-darželio „Ežerėlis“ langus

Šis laikas tarsi žiemos žaižaruojanti pūga, sukosi šventiniu ritmu. Įsuko visą darželio bendruomenę – vaikučius, tėvelius, senelius, vaikučių vyresniuosius brolius ir seses, pedagogus…
Vėjo gūsi nunešė vaikučius prie Trakų kultūros rūmų, kad su daina pasitiktų atvykstančius Kalėdų senelius bei į Trakų policijos komisariato salę puikiu muzikiniu spektakliu priversti nusišypsoti pareigūnus ir jų vaikučius. Kūrybinė pūga siautė visą mėnesį darželio grupėse, įsukdama į kūrybines dirbtuvėles netik vaikučius, bet ir jų artimuosius… Nuostabūs Advento vainikai su šiltai mirksinčiomis žvakutėmis, gražūs ir prasmingi palinkėjimai supakuoti atvirukuose, malkos virstančios nykštukais arba besmegeniais, tiesiog šventinis darbymetis, palytėtas stebuklų… Snaigių šokis prikvietė net Elfę su Kalėdų Seneliu. Dūko, pokštavo, linksminosi visi, sniego gniūžtės skraidė ne tik lauke, bet ir darželio viduje…
Tobula gruodžio pūga „Ežerėlyje“, įsukusi visus, kurios nuotaikingos snaigės vis dar sklando ore.

« 1 3 »

Nykštukų bėgimas 

   Vilniaus lopšelis – darželis „Riešutėlis“ 2018 m. gruodžio 3 d. rengė Respublikinę sporto pramogą “Nykštukų bėgimas. Žiema 2018”. Mūsų Trakų lopšelis – darželis „Ežerėlis“ prisijungė prie pramogos.
… viskas prasidėjo kaip pasakoje.
„Trakų lopšelyje darželyje „Ežerėlis“ šiandien svečiavosi nematomi nykštukai ir paliko savo kepurytes… Visi darželio gyventojai tapo nykštukais sportininkais: lenktyniavom Nykštukų bėgime, mėtėm į medžius gniūžtes, čiuožėm nuo kalniuko… Ačiū nykštukams!“ – dalijosi įspūdžiais sporto pramogos iniciatorė, kūno kultūros auklėtoja Audronė Palaimienė.

« 2 2 »

  Kita forma  

Aplinkosauginio švietimo projekto “Kita forma” vykdytojai kartu su Trakų miesto savivaldybe pakvietė lopšelį – darželį “Ežerėlis” prisijungti prie ekologiškų Kalėdų ir susipažinti su atliekų tvarkymu, bei ruoštis Kalėdoms kitaip!

           Trakai garsėja, kaip Kalėdų senelių sostinė – kiekvienais metais skaičiuojama, kaip gausiai jų tąmet susirinko!  O kodėl ir mums su vaikais neprisijungus prie šių Kalėdų senelių skaičiaus didinimo ir rekordo siekimo? „Kita forma“ projekto vykdytojai organizuoja nemokamas kalėdines eko-dirbtuves, kurių metu važiuos į mokyklas ir kartu su mokiniais iš įvairių nebenaudojamų antrinių žaliavų gamins Kalėdų senelius. Visų projekte dalyvausiančių mokyklų dirbtuvėlių metu pagaminti Kalėdų seneliai, gruodžio 15 dieną bus pristatyti į kalėdinę miesto šventę „Kalėdos Trakuose“, kurioje bandysime pasiekti ir fiksuoti Kalėdų senelių, pagamintų iš antrinių žaliavų, rekordą!  2018-11-30  dirbtuvėlės veikė ir mūsų darželyje.  Buvo smagu.  

    

 

Seimas

2018-11-19, 35 priešmokyklinukų išvyka į Lietuvos Respublikos Seimą. Šia galimybe pasirūpino Seimo narys Jonas Liesis ir jo padėjėja Vilma Puišienė. Seimo rūmuose vaikai sužinojo ir pamatė daug įdomių dalykų!  Sužinojo, kad Seimą sudaro 141 Seimo narys, kad jie rūpinasi mūsų visų ateitimi, kuria įstatymus, kad Seimo rūmai labai dideli ir juose dirba daug žmonių. Buvo smagu aplankyti sales, kabinetus, pasidžiaugti naujomis erdvėmis. Vaikai ugdėsi kitoje aplinkoje. Puiku.

2018 rudens gėrybės ir darbeliai

Oho ho…
Kas nutiko, kad kieme tiek moliūgų susitiko?
Ir suoliukai, ir staliukai, net supynės ir čiuožynės, visas kiemas spindi nuotaikingų, emocingų moliūgėlių ir moliūgų…
Kas čia bus? Kas čia vyks?…

« 1 3 »

Svečiai iš sostinės

2018 m. spalio 16 diena. Mūsų darželį aplankė svečiai iš Vilniaus lopšelio darželio “Gudrutis”, tai atsakomasis vizitas, smagu vėl pasimatyti ir pabendrauti. Tradicija tęsiasi.  Trakų lopšelio darželio “Ežerėlis” vaikai priima svečius, pristato savo miesto įdomias vietas, suaugę ir vaikai papildo savo žinias apie  Trakų pusiasalio istoriją, apie jame esamus ir buvusius bokštus, gynybines sienas ir kt.,, ir, žinoma, kartu žaidžia ir išdykauja.
… Tik nuo mūsų pačių priklauso ar mūsų dienos švies kaip ryškiaspalviai rudeninių klevų lapai saulutės spindulių glamonėje. Koks gražus gali būti ruduo, sugėręs praėjusios vasaros šviesą ir šilumą…
Tik reikia plačiau atsimerkti, giliau įkvėpti ir… džiaugtis visa širdimi…
Tiek nedaug reikia.
Lapeliai mes margi, visi rudens glėby…

                                                               Socialinė pedagogė Rasa Pavilionienė

« 1 3 »
Judame ir augame sveiki
 Rugsėjo 21 dieną 10.00 val. apie 6000 ikimokyklinio ugdymo bendruomenės narių iš 60 Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų išriedėjo ratuotomis transporto priemonėmis: dviračiais, riedučiais, paspirtukais, riedlentėmis. Trakų lopšelis – darželis „Ežerėlis“ būdamas Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos narys, pasipuošę šiai progai skirtais atšvaitais, taip pat prisijungė prie Akcijos „Rieda ratai rateliukai“.  Norim būti aktyviais visomis įmanomomis priemonėmis, atrasti kuo daugiau fizinio aktyvumo būdų ir nuo vaikystės išsiugdyti fiziškai aktyvaus gyvenimo nuostatą. Ratuoti saugiai pasiekėme Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos naująjį stadioną. Visi apriedėję stadiono vieną ratą, išbandytomis transporto priemonėmis, rykiavomės draugiškoms dviračių ir paspirtukų lenktynėms. Vaikai krykštaudami lenktyniavo, sirgaliai sirgo už savo grupės draugus. Ne visi gali būti nugalėtojais, bet sportuoti ir būti aktyviais mes galim visi…Nugalėtojus sveikino Trakų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Zita Norkienė. Atsipūtę pavėsyje, atsigaivinę vandens gurkšniu, vyresnieji niekaip nenorėjo palikt stadiono. Tegul rieda mūsų ratai, tegul aidi vaikiškas juokas… Iki pasimatymo stadione!
« 1 3 »
             Rugsėjis jau mūsų kieme. Naujų mokslo metų  pradžią švenčiame visa bendruomenė kartu. Kieme girdisi smagūs vaikų balsai, pedagogų ir tėvelių pokalbiai. Klega skubantys į įvairias veiklos „saleles“ vaikai ir tėvai. Veikla įvairi, tai sportas, muzika, šokis, piešimas, karoliukų vėrimas, paukščio gamyba. Veiklas organizavo mūsų darželio pedagogai ir tėveliai. Visi pakilios nuotaikos, vieni kitiems linki kūrybingų, turtingų žiniomis mokslo metų.
« 1 2 »

Trakų lopšelyje-darželyje „Ežerėlis“ Metodinė diena „Kūrybiškumo skatinimas panaudojant edukacines erdves“

       Balandžio 26 dieną Trakų lopšelyje-darželyje „Ežerėlis“ nuo pat ryto jautėsi šventinis bruzdesys. Darbuotojai ruošėsi priimti Trakų rajono  ikimokyklinio ugdymo pedagogus, kad pasidalintų savo gerąja darbo patirtimi. Vieni atvykę, skubėjo šiltai įsitaisyti salėje, kiti žvalgėsi po atsinaujinusį darželio kiemą. Darželio direktorė Virginija Ilginytė pasveikino svečius ir pristatė įstaigą, bei  įvardino nuveiktus darbus, pasidžiaugė kūrybingomis pedagogėmis. Svečiai klausėsi stebėdami daugybę skaidrių, įrodančių kasdienę auklėtojų kūrybą ugdant vaikus.

         Meninio ugdymo mokytoja Ana Gurska teatralizuotoje muzikinėje kompozicijoje „Trakai – mūsų namai“ parodė, kaip šauniai mažieji kūrėjai moka pristatyti savo miestą eilėmis, dainomis bei šokiais. Išradingai talkino socialinė pedagogė Rasa Pavilionienė. Visiems smagu buvo prisiminti popieriaus lankstymo meną. Lapo popierius transformuodamasis Rasos rankose iliustravo vaikų pasakojimą apie Trakus.
  Pedagogės išsibarstė po darželį stebėti pedagogių praktinių veiklų grupėse, apibendrinančius vykdytus projektus.
         Neišsigandusios permainingo oro išskubėjo į lauką su auklėtoja Birute Vaicekauskiene ir „Boružėlių“ 3-4 m. vaikais į išvyką „Ekologiniu takeliu“. Aikštelėje prie prie Bernardinų ežero nusišypsojo pieštomis šypsenomis medžiai… Galima ir ant jų piešti, ir ant pagaliukų, akmenukų! Švietė ant žemės pagaliukų saulė, raitėsi išspalvintų akmenukų  gyvatėlė.                 Priešmokyklinio ugdymo patyrusi pedagogė Rasa Bazilevičienė didžiavosi, kad jos ugdytiniai puikiai pasiruošę mokyklai. Apie Lietuvą dainuoja, deklamuoja, ja didžiuojasi, pasakoja legendas bei vardina faktus, kuriuos pravartu retsykiais prisiminti ir suaugusiems… Ne veltui visus mokslo metus buvo sklandžiai vykdomas projektas „Mūsų tėvynė – Lietuva“. Išlydėsim iš darželio Lietuvos patriotus…
         5-6 m. vaikus ugdanti pedagogė Vida Kmieliauskienė visada stebina idėjų bei priemonių gausa. „Daug darbščių rankelių, daug miklių pirštelių“ projekte visus metus lavėję, „Skruzdėliukų“ grupės vaikai parodė, ką geba. Moka ir pamankštinti, ir pavadinti, ir žaisti, ir padirbėti… Smalsiom akytėm vaikai iš siuntinio išvynioję siurprizą – lipdukus, jais pasipuošę keliavo Gėlių, Vorų, Kiškių gatvėmis. Kirmelytė linksmuolytė pasidabino gėlėmis, džiaugėsi pagausėjusiomis kojytėmis (gal tapau šimtakoju?), kiškučiai čiuožinėjo lazdomis, morkos augo, o gal džiuvo prisegtos ant virvių. Nuo skėčio ant stalų atkeliavusios gėlytės, atgijo įvairiais raštais ir spalvomis. Smulkiąją motoriką projekte „pureno“,  išradinga pedagogė, ji žino, kad tai padės įveikt sunkumus būsimiems galvočiams – priešmokyklinukams.
      Auklėtoja Dalia Kaminskaitė jau įvaldžius meną dirbti mišraus amžiaus „Bitučių“ grupėje. Projekte “Į pagalbą gamtai“ vaikai susipažino su atliekų rūšiavimu, darbeliuose išradingai naudojo antrines žaliavas, net  „Madų šou“ buvo surengę… Kai prapliupo šiukšlių lietus, visi jau žinojo, kokią šiukšlę, į kokios spalvos konteinerį mesti, įvardino rūšiavimo naudą. Dalia priminus geometrinių figūrų pavadinimus, kvietė vaikus į „Nuotykių traukinuką“, apsistoti skirtingose žaidimų ir darbelių stotelėse. Vyresnieji ieškodami atsakymų rašė, skaičiavo, piešė, mažesnieji kūrybą, motoriką lavino spalvindami, piešdami ir lipdydami.
      4-5 m. „Gandriukų“ grupėje aidėjo džiugus klegesys. Vaikai kapstė smėlį, juokėsi pasislėpę po skėčiu, nes grupėje „lijo“!  O kelionė pėdutėmis po metų laikus… O  dažų… O daiktų gausybė… Jie atgimė kitam gyvenimui! Marškinėliai, batai, akmenėliai, kriauklės nušvito kitomis spalvomis… Neliko nė kvapo slogučio, kuris pravirkdyti gali, liko vien tik šypsenos ir juokas… O auklėtoja Laima Četrauskienė nuo veiklos, priemonių gausybės pavargusi, bet be galo laiminga, nes dovanojo vaikams stebuklingą dieną.           Visos grupės, net koridorius ir salė vyliojo spalvingomis nuotraukomis stenduose. Grupėse atsispindėjo vykdytų projektų kūrybinis darbas – stendiniai pranešimai. Koridoriuje iš stendo  šypsojosi vaikai, darydami Lietuvai 100 gerų darbų, salėje nuotraukos išdavė, kaip sportuojam, judriai bei linksmai gyvename. Ne vienas užmetė akį, ieškodamas pažįstamo ar mielo veido, o gal įdomios veiklos atgarsių.                                                                                                                                                               Nuotaikingai užbaigė Metodinę dieną socialinė pedagogė   Rasa Pavilionienė, primindama, kad svarbu ne tik kūrybiškumas ir saviraiška, bet derėtų nepamiršti maloniai bendrauti ir dalintis gerąja patirtimi…Svečiai džiaugėsi ir dėkojo už prasmingai praleistą dieną, naujas idėjas ir potyrius. Metodinę dieną apibendrino Trakų rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Alina Jakonis ir kvietė  kitus pedagogus dalintis gerąja darbo patirtimi.Iki kitų susitikimų!

Trakų lopšelio – darželio „Ežerėlis“ pedagogė Audronė Palaimienė

« 1 6 »
Gandrinės 2018
Gandrai linksmi ir laimingi
Grįžo į gimtus kraštus
Ir sumanė jie darželyje
Aplankyt mažus draugus.
O darželyje smagu
Buvo žaist visiems kartu.
Jie klegeno kaip gandrai,
Skraidė išskleistais sparnais,
Kojas kėlė, oi, aukštai,
Brido pelkėm ir laukais.
Gandro balsą pamėgdžiojo
Ir linksmai visi kvatojo.

Kovo 26 dieną Trakų lopšelio-darželio ,,Ežerėlis“  ,,Gandriukų grupės auklėtoja Laima Četrauskienė ir vaikai aplankė visas darželio grupes ir palinkėjo visiems gražaus pavasario.

« 1 2 »

Į žemę byra saulės spinduliai
Ir muzikos garsai taip ryškūs.
O širdimi jauti – Daina sava,
Girdi?
Klausysime visi…

2018 metų kovo 23 d. Trakų lopšelio-darželio ,,Ežerėlis“ salėje vyko jau V-asis lietuviškos dainos festivalis „Dainuoju tau, Lietuvėle“, kuriame dalyvavo vaikų vokalinės grupės iš Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“, Trakų lopšelio-darželio „Obelėlė‘, Trakų gimnazijos ikimokyklinė grupė, Lentvario lopšelis-darželis „Šilas“. Skambėjo eilės, dainos. Savo šokiu festivalio dalyvius džiugino Trakų meno mokyklos šokių grupė, vadovė – Vida Bagdonienė, žaidimais – renginio vedėja Rasa Pavilionienė. Festivalį vainikavo visų dalyvių atliekama jungtinė daina ,,Tėviškėlė“. Padėkos žodžiai skambėjo muzikos mokytojoms: Anai Gurskai, Ingai Okuškienei, Ivonai Buinovskajai, Rimantei Žuolytei.

« 1 2 »

KELIONĖ Į TRAKŲ PAŠTĄ  2018     

Kovo 15 dieną „Skruzdėliukų“ ir „Bitučių“ grupių vaikai atėjo į Trakų paštą: išsirinkę tinkamą voką, sudėję piešinius, užrašę adresą, vaikai siuntė piešinius į respublikinį vaikų piešinių konkursą „Iš knygelės į širdelę 2018“. Vaikai turėjo galimybę susipažinti su pašto darbuotojais, pamatyti įvairių siuntų, laiškų, spaudos leidinių, knygelių, pašto ženklų. Grįždami į darželį apžiūrėjo Trakų savivaldybės pastatą, grožėjosi ir fotografavosi prie užrašo „TRAKAI“, aplankė Trakų Šv. Mergelės Marijos Apsilankymo bazilikos kiemą, domėjosi jos architektūra, gražia aplinka.

Kalėdų senelis aplankė mūsų darželio ,,Ežerėlis“ vaikus. Pasidalino su vaikais gerumu, šiluma, meile. Visiems palinkėjo gražių švenčių ir pradžiugino vaikus dovanėlėmis. Šventė puiki, nes visus mus privertė nusišypsoti, prisiminti vaikystę, pamąstyti apie šios šventės prasmę.

Ir vel kalėdos

Kalėdos Ežerėlyje

KALĖDŲ SENELIS

Kalėdų senis

,,Dainų dainelė“ 2017

2017 m. gruodžio 12 d.  Trakų rajone Rudiškių kultūros centre startavo ,,Dainų dainelė“ konkursas. Puikiame Rudiškių kultūros centre skambėjo mažųjų dainorėlių dainos. Pasirodė ir  mūsų lopšelio-darželio mažoji solistė Vilija Pundziūtė, kurią paruošė muzikos mokytoja Ana Gurska. Visa darželio bendruomenė džiaugiasi, kad mažoji dainininkė keliauja į III etapą, kuris vyks 2018 m.  sausio mėn. Linkime jai ir jos vadovei sėkmės.

No Images found.

       Šiandien, t.y. 2017-12-13,  mus aplankė viešnios iš Kretingos, kurios vienaip ar kitaip susijusios su ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymu. Viešnioms parodėme ugdomąją aplinką, pasidalinome mintinis apie jos poveikį vaikų ugdymui, diskutavome vaikų pasiekimų vertinimo, veiklos ikimokyklinėse įstaigose įvairovės temomis. Lopšelio-darželio veiklą pristatė direktorė Virginija Ilginytė, apie vaikų pasiekimų vertinimo praktiką darželyje kalbėjo direktorės pavaduotoja ugdymui Audronė Ustilienė, viešnias džiugino Anos Gurskos paruoštų vaikų dainelės, šokiai, o socialinė pedagogė Rasa Pavilionienė pravedė edukacinį užsiėmimą „Pasigamink angelą“. Mes džiaugėmės svečių pasakytais gerais žodžiais, nuoširdžiais palinkėjimais. Susitikimas baigėsi abipusiu noru pratęsti bendravimą, tad iki kitų susitikimų.
« 1 3 »

Judu – augu ir stiprėju.

« 1 5 »

Nors už lango pliaupia lietus, mes švenčiame

2017 metų rudens derliaus šventę ir džiaugiamės gausiu derliumi.... 

No Images found.

2017 rugsėjo pirmoji

Smagu vėl keliauti rugsėjo takeliu į žinių pasaulį.

« 1 2 »

Velykos atkeliavo….

Velykų šurmulys neaplenkė ir mūsų. Su vaikais žaidė ir kalbėjo apie šios šventės svarbą ,,Velykė“, ,,Kiškienė“. Darželio salėje skambėjo juokas, vilnijo šurmulys. Visi džiaugėsi nuostabia pavasario švente.

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.

20170418_093907

Velykų belaukiant…

          Balandžio 13 d. ,,Bitučių“ ir ,,Skruzdėliukų“ grupių vaikai kartu su auklėtojomis aplankė vaikų biblioteką, kur dalyvavo edukacinėje veikloje ,,Kūrybinės zuikių dirbtuvės“. Vaikų laukė Velykė, kuri sudomino vaikus velykiniais pasakojimais, vaikai turėjo galimybę pasigaminti kiškutį – dėklą margučiui laikyti, žaisti smagias estafetes.

No Images found.

             Bėgimas 

           2017 m. balandžio 7 dienos  saulėtą rytą, 11.00 val. vaikai ir darbuotojai susirinkome darželio kieme, kad  dalyvauti Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo respublikinės ikimokyklinių įstaigų darbuotojų asociacijos „Sveikatos želmenėliai“ S V E I K A T I N I M O AKCIJOJE „Sveikas vaikas – laimingas vaikas“, skirtoje Pasaulinei sveikatos dienai paminėti,  MASINIAME BĖGIME „AŠ BĖGU – 2017“. Renginys buvo kupinas džiugių emocijų, nes visi ne tik bėgo, bet pasimankštino ir pažaidė.  Renginio organizatorės – Laima Četrauskienė ir Audronė Palaimienė.

No Images found.

Vandens diena 2017/03/22

EU flag-Erasmus

projekto  edukacinis  renginys Pasaulinei vandens dienai paminėti. Juk visi žinome – VANDUO – sveikiausias gėrimas.

Kas bus kai vandenį pripildysi oru? Kas nutiks jei jį pagardinsi skystu muilu? O jei dar įlašinsi sodrių pavasario spalvų?…Rezultatas – klegantys vaikai, džiugios emocijos ir spalvoti burbulai… Ir to dar negana, bandėme groti su burbulais. Garsas toks nerealus, kad jo net tyloje negirdėti. „Bitučių“ grupės vaikai, kartu su auklėtojomis gaudė popieriuje spalvotus eksperimento burbulus, ir net bandė išgauti muziką. Šauniai praleistas laikas.

Rasa Pavilionienė

No Images found.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „kovo 11 piesiniai“
Kovo 11 pasitinkant. 

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.

Užgavėnės – išskirtinė metų diena, žiemos palydų šventė. Nuo seno
jos švenčiamos triukšmingai, linksmai. Tai ir mes, vadovaujami
,,Kanapinio” , 2017-02-28  su šokiais, dainomis, paišdykavimais
palydėjome žiemą ir laukiame pavasario.

No Images found.

Sveikatingumo dienos veikla.

Gamtos dovanos mums. ..

Žvarbią  žiemos dieną, 2017 m. sausio 30, mūsų darželyje kvepėjo vasara.  Pievos, žolynėliai ir dūzgiančios bitutės – priminė saulėtą vasaros dieną… Auklėtojos Reginos vaizdus pasakojimas dar labiau sužadino vasariškas emocijas… Smaguriavome medų ir vaizduotės pagalba braidėme po vasarišką pievą …

No Images found.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „vasario 16“

Vasario 16 šventė

No Images found.

SVEIKATINGUMO DIENA ,,PLOKŠČIAPĖDYSTEI  NE“

Tradicinėje sveikatos stiprinimo dienoje, t.y.  2016-11-05, visą dėmesį skyrėme plokščiapėdystės  profilaktikai. Vaikai aiškinosi ar turi šią problemą, kaip ją ištaisyti, kokius atlikti pratimus, kokius žaisti žaidimus. Čia jiems padėjo auklėtoja Vida Kmieliauskienė ir bendrosios praktikos slaugytoja Jurgita Grigonienė.

No Images found.

ATVIRŲ DURŲ DIENA

2016-11-24 – ,,Atvirų durų diena“.  Nedrąsiai, negausiai, bet į grupes rinkosi tėveliai.   Kas stebėti veiklos, kas bendrauti, kas sužinoti atsakymo į jiems rūpimus klausimus,  kas ir pravesti vaikams edukacinę valandėlę, o pageidaujantys – kartu su meninio ugdymo auklėtoja galėjo pasigaminti šventines atvirutes.

No Images found.

EUROPOS SVEIKOS MITYBOS DIENA

Džiaugiamės įsijungę į Europinį Erasmus+ KA2 tarptautinį projektą „Sveikatai palankios mitybos inovatyvaus mokymo metodologijos vystymas ir praktika ikimokykliniame ir pradiniame ugdyme“. Trakų lopšelyje-darželyje ,,Ežerėlis“ lapkričio 8 dieną vyko edukacinė programėlė Europos sveikos mitybos dienai paminėti. Renginį organizavo Trakų švietimo pagalbos tarnybos psichologė, projekto koordinatorė Rasa Ragažinskienė ir jos kolegės Angelė Urbanavičienė bei Diana Kosovskienė. Žaisdamos su vaikais jos aiškino kokią naudą žmogui teikia daržovės, vaisiai, kaip dažnai reikia jas vartoti, kad žmogus būtų kuo sveikesnis ir geros savijautos. Vaikai džiaugėsi renginio organizatorių įteiktomis dovanėlėmis. Renginio akimirkas išsaugojome nuotraukose.

No Images found.

  PRIEŠMOKYKLINĖS ,,VARLIUKŲ“ GRUPĖS VAIKAI
EDUKACINĖJE PROGRAMOJE ,,MUILO GAMYBA“
            Muilą naudojame kasdien, tačiau nesusimąstome, kaip jis atsirado. Kada atsirado toks muilas, kokį naudojame dabar ir viską apie muilą, jo istoriją ir gamybos ypatumus sužinojome muilo gamybos užsiėmime Trakų krašto tradicinių amatų centre.
            Priešmokyklinės ,,Varliukų“ grupės vaikai spalio 27 dieną dalyvavo edukacinėje programoje ,,Muilo gamyba“. Užsiėmimo metu vaikai susipažino su muilo gaminimo paslaptimis. Muilo gamybos meistrai supažindino vaikus su senoviniais muilais, jų gamybos būdais (pelenų, muilo akmenėlio, aromatiniu, juoduoju kt.) ir leido kiekvienam tą muilą paliesti, pauostyti, apžiūrėti iš arčiau.
             Edukaciniame užsiėmime buvo daug informatyvios medžiagos: kuo žmonės prausėsi senovėje, kokias higienos priemones naudojo senovėje, kaip keitėsi ir tobulėjo muilo gamyba, kokių priedų dedama gaminant muilą.
             Kūrybinio užsiėmimo metu vaikai, kaip tikri muilo gamybos meistrai, savo rankomis pasigamino įvairių spalvų bei įdomios formos (meškučių, širdelės, ovalo formos) muiliukus, kuriuos galės išbandyti namuose. Savo rankomis pagamintą muilą nešėsi į namus. Tokiu muilu galima prausti ir veidą, ir visą kūną.
            Dabar galime pasakyti, kad pagaminti gerą muilą nėra taip jau paprasta. Dar dvi savaites jį teks džiovinti ir planuoti, ką nudžiuginti savo rankų darbo muilu. Muilo gamyba – labai malonus užsiėmimas, jis atpalaiduoja nuo liūdnų minčių ir pakelia nuotaiką. Likome labai patenkinti gautu rezultatu ir dėkojame meistrams.
 dsc04160
KONCERTUOJAME…..
      2016 metų spalio mėnesį Trakų lopšelio-darželio  „Ežerėlis“  ugdytiniai “gastroliavo“ po rajono ikimokyklines įstaigas. Susirinkusius žiūrovus mažieji artistai džiugino muzikine pasaka „Vasaros spalvų karalystėje“.
         Savo meninius gebėjimus mažieji atlikėjai pademonstravo Lentvario lopšelio-darželio „Šilas“ ir Paluknio lopšelio-darželio ugdytiniams.   Taip pat vaikai vaidino pakviestiems i darželį svečiams : tėveliams, Trakų gimnazijos darželinukams  ir Trakų pradinės mokyklos mokiniams.   Mažieji artistai visiems žiūrovams dovanojo džiugias emocijas ir stebino gebėjimu išraiškingai persikūnyti į pasakos personažus ir laisvų dainų, šokių ir eiliuotų pasakų atlikimu.

,,DRUGELIŲ“ IR PRIEŠMOKYKLINĖS ,,VARLIUKŲ“ GRUPĖS  VAIKŲ IŠVYKA Į TRAKŲ ISTORIJOS MUZIEJŲ,  SAKRALINIO MENO PARODĄ

          Sužinojome, kad Trakų Dominikonų vienuolyno koplyčios patalpose, Trakų pusiasalio pilies teritorijoje vyksta sakralinio meno paroda ir nutarėme ten apsilankyti.  Jos  metu vaikai pamatė unikalią tapybiniais altoriais ir vitražais papuoštą koplyčią, sakralinio meno eksponatus, sužinojo, kaip vienuoliai panaudojo viduramžių pilies teritoriją,  išgirdo pasakojimą apie Sakralinio meno ekspozicijoje pavaizduotus šventuosius,  jų gyvenimus, paaiškinimus, kokie jų atributai, ką jie reiškia. Vaikai apžiūrėjo eksponuojamus liturginius indus, drabužius, altoriaus reikmenis, religinio siužeto dailės kūrinius. Vykdami į darželį grožėjomės gamta ir aptarėme tai, ką matėme ir girdėjome. Išvykoje, kurios su  nekantrumu laukė vaikai, buvo labai įdomu.

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.

Rudenėlis atkeliavo….

Ei sveiki, sveiki vaikai, mane žinote gerai?
Kas nežino pasakysiu - taip ežiukas aš esu.
Spygliuku dūriu aštriu.
Atėjau apsidairyti ir pagalbos paprašyti.
Artinas žiema baisi, mano sandėliai tušti,
Reik prikrauti atsargų, nes badauti nekenčiu.
Dirbti aš manau išties, reiks tikrai jums iš peties.
Ar sutinkate vaikai, pasakykit atvirai.
     Taip savo kurtomis eilėmis, pasipuošusi ežiuko kostiumu, Rudenėlio šventę pradėjo vedančioji, auklėtoja Laima Četrauskienė. Ji vaikučius pasitiko aikštelėje, kurioje visi jautėsi kaip sode, nes žemė buvo nuklota įvairiomis sodo gėrybėmis. Vaikai gavo užduotėles ir visi smagiai darbavosi. Į sekančią aikštelę, kuri buvo pavadinta daržu, vaikai nukeliavo kartu su ežiuku. Šioje aikštelėje vaikučiai ieškojo lapuose pasislėpusių morkų, o „bulvių lauke“,  kaip per tikrą bulviakasį, į krepšelius rinko bulves.
      Surinktas sodo ir daržo gėrybes vaikučiai, auklėtojų padedami, vėrė ant vielučių, taip ruošė atsargas ežiukui.  Paskutinė stotelė, turtinga rudenio dovanomis, buvo „miškas“.  Čia vaikučių laukė didelis ir sunkus darbas, nes viena aikštelė buvo pilna kaštonų, kita eglių ir pušų kankorėžių, o visa tai dengė margaspalvių lapų sluoksnis. Mažieji stropiai ėmėsi darbo, įtraukdami ir mėgstančius būti tik stebėtojais, tėvelius. Visi drauge rinko kankorėžius, į atskirus krepšelius kaštonus, o verdami ant lazdyno šakos lapus, darė „medžius“. Darbo pakako visiems.
       Šventėje skambėjo muzika, vaikučiai šoko, dainavo daineles, minę mįsles. Renginį vainikavo ežiuko siurprizas – atvežtos karutyje dovanos. Tai buvo padėka už gerą darbą, smagų bendravimą ir gerą nusiteikimą.
Auklėtoja Laima Četrauskienė

No Images found.

 RUGSĖJIS ATĖJO….
            Rugsėjo 1-oji – tai šventė, kuri paliečia kiekvieną iš mūsų.  2016-09-01 tėvai, vaikai ir pedagogai šią gražią dieną susirinko darželio kieme. Visus puikiai nuteikė šventiškai papuošta aplinka, visur mirgėjo įvairiaspalviai balionai, grupių simboliai, gėlės, skambėjo muzika, tėvus su vaikais pasitiko auklėtojos, kurios visus kvietė dalyvauti darželio “Svajonių debesėlio” kūrime. Vaikučiai savo svajones nupiešė, tėveliai – užrašė. Šventė tęsėsi visą dieną. Vaikai žaidė, piešė, dalinosi įspūdžiais.  Darželio bendruomenę pasveikinti atvyko vicemerė Marija Puč, gražių palinkėjimų negailėjo ir  darželio direktorė Virginija Ilginytė. Kitoje dienos pusėje vaikus linksmino ,,Klounas”. Visi išsiskirstė kupini džiugių emocijų ir minčių apie būsimus mokslo metus.

Nėra galerija pasirinktas ar galerija buvo ištrintas.

  SPALOS SVAJONĖS Į VASAROS DANGŲ
  BIRŽELIS, DARŽELIS IR MES…

        Kvapni vėsuma. Birželio pirmosios rytas. Kelias iki Trakų lopšelio darželio „Ežerėlis“ nuklotas kaštonų žiedų trupinaičiais. Tolumoje alyvų krūmai violetine magma apėja. Šįryt viskas ryškiau, viskas gražiau. Atrodo pati gamta sveikinasi su nuostabiai gaiviais kvapais, šventiškai pasipuošusi. Pasipuošusi ne tik ji…
       Vos įžengus į vaikų darželio kiemą pasitinka spalvingi vaikų piešiniai. Tik vaikai taip orginaliai mato pasaulį. Mes galime atiduoti savo meilę, bet ne mintis, nes jie turi savąsias, ir jos daug spalvingesnės nei mūsų. Lauke šurmulys, skamba nuotaikingai pakili muzika, spalvingų balionų gausa ir vaivorykštės palytėti vėjo malūnėliai- viskas rėkte rėkia, kad ši diena neeilinė.   Šiemet Trakų lopšeliui darželiui “ Ežerėlis“ sukako tik 50 metukų. Gražus ir brandus jubiliejus.   Birželio pirmosios rytas, pasipuošusi gamta, šventiška darželio aplinka, klegantys linksmi vaikai ir visada, ne tik šiandien, žavingos, elegantiškos, o svarbiausiai, šiltos ir gerai nusiteikusios auklėtojos. Jokio nerimo, jokio erzelio, jokio dirbtinumo, viskas taip natūralu, taip harmoninga.
      Šventinė programa salėje prasideda  garbingų svečių pristatymu, tai Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, mero pavaduotoja Marija Puč, švietimo skyriaus vedėja Dalia Dzigienė, švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Alina Jakonis, Trakų miesto seniūnas Kęstutis Vilkauskas, Trakų miesto švietimo įstaigų vadovai, Trakų rajono ikimokyklinių įstaigų vadovai, socialiniai partneriai, kaip Trakų bibliotekos direktorė Danguolė Banevičienė, Trakų policijos komisariato atstovė Vlada Černienė ir kt. bei Mokyklos tarybos ir grupių tėvų komitetų nariai, kurie  negailėjo gražių žodžių, palinkėjimų ir dovanų. Lopšelio darželio istoriją trumpai pristatė direktorė Virginija Ilginytė. Ji kalbėjo, kad kiekvienas jubiliejus priverčia mus mintimis grįžti į praeitį,  prisiminti  istoriją  ir žmonės kurie ją kūrė ir kuria toliau, o šiuo atveju darželį lankę ir lankantys vaikai, jų tėvai, darbuotojai. Taip pat paminėjo, kad  per tuos metus darželis vadinosi: Trakų vaikų lopšelis-darželis  Nr. 1, Pirmasis vaikų lopšelis-darželis , o nuo 1998 –Trakų lopšelis-darželis ,,Ežerėlis”.  Čia pirmąsias gyvenimo pamokas gavo apie  1800 vaikų, o jas dosniai dalino  148  darbuotojai, 26 iš jų – šio laikmečio vaikų globėjai ir mokytojai. Šiai įstaigai vadovavo 3 vadovai bei 5 pavaduotojai. Ji sako, kad didžiuojasi darbščiu, ambicingu, kūrybingu kolektyvu, kuris savo meilę, žinias ir rūpestį dalina vaikams, o vaikai čia – laimingi, saugūs ir auga laisvais žmonėmis.
     Sielai atgaivą suteikė vaikų šventinė programa. Profesonalių mokytojų, tai meno mokytojos Anos Gurskos bei šokių mokytojos Vidos Bagdonienės paruoštas su 50 darželio laida  muziklas „Vasaros spalvų karalystėje“  visus perkėlė į linksmą žalią vasaros pievą. Kur pienės šoka kartu su saule. Kur kiekvienas pievos augalėlis ar gyventojas yra nuostabus ir žavingas. Kur kiekvienas yra pastebėtas ir svarbus… Šis teatralizuotas miuziklas idealiai atspindi šią istaigą, kurioje kiekvienas ugdytinis yra nuostabus ir žavingas. Kur kiekvienas vaikas yra pastebėtas ir svarbus…
        Po pietų šventinė nuotaika persikėlė į darželio kiemą, kur atvykusius sveąius bei tėvelius vaikai pasveikino su darželio daina. Visus pasveikino Seimo narė Dangutė Mikutienė bei darželio darbuotojams įteikė padėkos raštus. Gražių žodžių negailėjo ir Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Liesys. Pasveikinti  atvyko ir Trakų rajono tarybos narės Gelena Drungilienė ie Virginija    Visus labai pradžiugino pasveikinti atvykę 30 laidos auklėtiniai, kurie darželiui palinkėjo viso ko geriausio ir padovanojo Rojaus obelaitė.  Paleisti spalvingi balionai iš vaikų rankų į vasaros dangų, tai visų mūsų geriausi linkėjimai Trakų lopšeliui darželiui “ Ežerėlis“…

Rasa Pavilionienė                                                                                                                                                                                

No Images found.